Visie Kinderopvang van 0 tot 4 jaar

Onze visie is kinderopvang te bieden in een een warme, huiselijke en verzorgde sfeer. Een sfeer waarin baby’s gedijen en liefdevol verzorgd worden. Waar dreumesen kunnen ontdekken en waar peuters spelenderwijs worden voorbereid op de basisschool. Een plek te zijn waar kinderen graag naar toe gaan omdat er aandacht voor ze is en waar er zicht is op hun persoonlijke behoefte. Onze ambitie is een schakel te zijn in hun jonge leven naar groei, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen en ouders de rust te geven dat hun kind in goede handen is tijdens hun werkzaamheden of studie.

Visie Vakantie opvang

Vakantieopvang moet iets zijn waar kinderen naar uitkijken en waar zij na afloop enthousiast over kunnen vertellen. Wij realiseren dit door een gevarieerd programma aan te beiden. Bij vakantie horen wat ons betreft veel uitstapjes. Elke vakantie dag ondernemen wij een activiteit. U kunt denken aan het bezoeken van een speel- of recreatiepark, een treinreisje, een picknick in het bos, spelen op de hoge Veluwe, een bezoek aan de kinderboerderij, een ijsje bij de ijssalon, het bezoeken van een restaurant of een lekkere wandeling in de mooie nabijgelegen parken.

Visie op ontwikkelingskansen

Het opvangen van andermans kinderen brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Naast de verzorging en het bieden van fysieke en emotionele veiligheid betekent het ook dat je een bijdrage levert aan de ontwikkeling van vaardigheden in de eerste vier belangrijke levensjaren van een kind.

Onze aanpak is, naast de belangrijke verzorging,  gericht op het stimuleren van sociaal-emotionele processen,  taal- en motorische vaardigheden, het ontwikkelen van zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en het prikkelen van de creativiteit.

Wij onderscheiden ons door hier al heel vroeg mee te beginnen. Al vanaf ruim een half jaar betrekken wij de kinderen in onze twee dagelijkse liedjes- en spelletjes kring. Spelenderwijs leren zij hier te zingen, zich specifiek en vrij te bewegen, te dansen en zich gezien te voelen. Ze leren aandacht voor zichzelf te vragen door op de denkbeeldige stip in de kring expressie te tonen, te vertellen en voor te zingen. Dit creëert veel plezier met en door elkaar.

Elke dag is onze kring weer een succes en een heerlijk moment van structuur en samenzijn. De meerwaarde ligt ook in het tijdstip van de kring. Iedere ochtend in de vroegte, als alle kinderen er zijn en in de namiddag, vlak voor het ophalen.

Gedurende een opvangdag zijn er steeds leermomenten die voorbijkomen in de omgang met jonge kinderen. Aspecten als luisteren,  niet slaan, niet bijten, niet plagen, op je beurt wachten, aan tafel eten, leren opruimen en alle andere voorkomende manieren die kinderen in onze cultuur leren in de eerste vier levensjaren.

Het is een uitdaging hier aan te mogen bijdragen!