Dagopvang Kerkstraat

verticaal 0 – 4 jaar

Uw kindje is vanaf 10 weken welkom. Gedurende het zwangerschapsverlof nodigen we u graag uit om met de baby op bezoek te komen, om de sfeer te proeven. In de week voorafgaand aan de opvang bieden we altijd twee wen-momenten aan van een dagdeel. Dit geeft ons de gelegenheid uw kindje alvast te leren kennen.

Er is veel aandacht en zorg voor de allerkleinsten, Wij bespreken met u ons babyprotocol en zorgen ervoor dat uw kind niet al te veel prikkels krijgt. U mag uw borstvoeding meegeven.

In de eerste weken is uw kindje niet veel op de groep.  Afhankelijk van de behoefte aan rust en reactie op geluiden, betrekken wij stap voor stap uw kindje meer bij de dagstructuur.

Het bijzondere van een verticale groep is dat dat jong van oud leert en oud voor jong zorgt op een wijze waar kinderen van genieten. In een verticale groep wordt altijd gewerkt met verschillende leeftijden. Wij zorgen voor een balans in leeftijd zodat elke leeftijd zijn speelkameraadjes heeft. De peuters in de verticale groep krijgen hetzelfde ontwikkelingsgerichte aanbod als de peuters in de horizontale peutergroep.

Een voordeel van een verticale groep is dat broertjes en zusjes bij elkaar zijn gedurende een opvang dag.

Dagopvang Rozendaalselaan

horizontale groep van  0-1 jaar, horizontale groep van 1-2 jaar, verticale peutergroep van 2 tot 4 jaar

Op deze locatie bieden wij een baby-, dreumes-, peutergroep en een peuterplusgroep ter voorbereiding op de basisschool. In overleg met u kunnen kinderen eerder of later overstappen naar de volgende groep. Elke ochtend is er sprake van peuterspeelzaalwerk.

Dagopvang Hoofdstraat

horizontaal 2 – 4 jaar

Onze dagstructuur is dezelfde als in de verticale groep. Het voordeel van een verticale groep is dat de samenstelling van de leeftijd meer tijd biedt voorschools te werken. Een nadeel is dat behoefte sneller wordt bevredigd in vergelijking met een grote groep in een kleuterklas en er competitie  kan ontstaan. Maar ook dit zijn leerprocessen waar kinderen bekend mee dienen te raken voordat zij naar de kleuterschool gaan.

Peuteropvang

Op onze locatie aan de Hoofdstraat, bieden wij ook peuteropvang.

Vanaf 2 jaar is uw kind van harte welkom. Uw peuter draait mee in de peuter daggroep waar voorschools gewerkt wordt. Meer informatie hierover kunt u vinden in ons pedagogisch beleid. Elke ochtend is er een thema, passend bij het maandthema. Het aanbod van peuteropvang komt overeen met de werkwijze van peuterspeelzalen. Wij werken met de caleidoscoop methode.